Op maat, op locatie of net een beetje anders

Op zoek naar een educatief project met een bepaald (schoolbreed) thema of een activiteit op maat die verder reikt dan de schoolmuren? Dan helpen we je graag verder. In samenwerking met scholen, musea, gemeenten, culturele instellingen of bedrijven ontwikkelde Met Ons diverse educatieve projecten. Bijvoorbeeld:

School én vakantie, dat is de Zomerschool.

vakkracht rap en graffiti organiseerde een live performance met de leerlingen tijdens de zomerschool
Vakkracht rap en graffiti organiseerde een live performance met de leerlingen tijdens de zomerschool
Met Ons verzorgde de ontwikkeling en coördinatie van Zomerschool Rotterdam Carnisse. De Zomerschool is in het leven geroepen voor leerlingen die kampen met een groter wordende taalachterstand gedurende de zomervakantie. Tijdens de zomerschool wordt gewerkt aan taalontwikkeling, krijgen leerlingen extra begeleiding bij taal en rekenen en is er volop tijd om samen te werken, samen te spelen en samen te leren. Interesse in de Zomerschool bij u op school of in de wijk? Mail voor de mogelijkheden. 

Een hele maand vol kunst!

Met de tentoonstelling van alle gemaakte werken werd de kunstmaand op de Tandem afgesloten
Met de tentoonstelling van alle gemaakte werken werd de kunstmaand op de Tandem afgesloten
De Kunstmaand op de Tandem in Oud Bijerland mocht Met Ons geheel verzorgen. Er werkte 6 vakdocenten mee aan deze happening. De maand vol kunst en creativiteit werd afgesloten met een tentoonstelling. Lees hier meer over de Kunstmaand.  

Kinderpersbureau

Wildvreemde mensen interviewen hoort ook bij het Kinderpersbureau
Wildvreemde mensen interviewen hoort ook bij het Kinderpersbureau
Meerdere Kinderpersbureaus mochten wij opzetten en begeleiden. De leukste vonden wij het Kinderpersbureau Carnisse in Rotterdam. Bijna twee jaar lang hebben wij lessen en redactievergaderingen verzorgd en zijn we de wijk in getrokken met blocnote en/of (film)camera op zoek naar verhalen. We hebben zelfs een blog gemaakt waarop de kinderen stukjes en filmpjes konden plaatsten.  Een impressie:  

T-factor: waar jong en oud elkaar ontmoeten

Kinderen halen verhalen op bij ouderen en brengen die in een theaterstuk weer terug.
Kinderen halen verhalen op bij ouderen en brengen die in een theaterstuk weer terug.
In Rotterdam en Barendrecht verzorgden wij, in samenwerking met de dochterstichting van Met Ons, Stichting Open Limonade, het theaterproject de T-factor. Hierin gaan kinderen op bezoek bij ouderen en 'halen verhalen op' om daar onder begeleiding van vakdocenten een theaterstuk van te maken. Als het klaar is wordt het stuk opgevoerd bij de ouderen. Lees meer over de  T-factor of bekijk de films van de T-factor.    En verder:  * Het Lombardijen van de Kinderen, Rotterdam Waarin kinderen hun wijk bekeken en onderzochten. Hun bevindingen werden gerapporteerd. Het Pietenhuis Barendrecht Tien dagen volop Pietenpret, Sinterklaas op bezoek en nog veel meer.   * Diverse educatieve programma's voor Museum Rotterdam Lespakketten, kijkwijzers en projecten gekoppeld aan de tentoonstellingen van het museum. * Mede coördinatie Verlengde Leertijd Children's Zone De juiste vakdocenten inzetten en begeleiden in hun werk, eindpresentaties organiseren, metingen opzetten etc. Kortom: zorgdragen voor de verbetering en verdere professionalisering van de Verlengde Leertijd. * Ontwikkeling handboek voor vakkrachten Waar sta je als vakdocent? Wat is je rol? Hoe ga je om met conflicten? Hoe maak je je les meetbaar? Allemaal zaken die terug komen in het handboek voor vakkrachten. * Kinderprogramma Greensparade Barendrecht Diverse kinderactiviteiten op gebied van groen en duurzaamheid. * Productie Museumnacht Museum Rotterdam Gehele organisatie voor de Museumnacht. Hiervoor wonnen we zelfs De Nieuwe Maan voor het beste programma. * Kinderprogramma Dag van de Architectuur Rotterdam Met de 19e eeuw als thema, mochten we in een oud pakhuis kinderen kennis laten maken met deze bloeiende periode. * Openingsprogramma wijkcentrum Het Witte Paard Rotterdam Een nieuw wijkcentrum is voldoende aanleiding tot een groot feest. Met Ons maakte een educatief programma waaraan veel scholen in de omgeving deelnamen en zorgde voor het kinderprogramma tijdens de feestelijke opening. * Organisatie wijkfestivals Rotterdam Met Ons was betrokken bij de coördinatie en organisatie van diverse wijkfestivals waaronder het Kansenfestival in Charlois en de Wijkparade Dordtselaan waaraan een grootschalig educatief project gekoppeld was dat wij mochten ontwikkelen en begeleiden. Uiteraard ook weer in samenwerking met diverse vakkrachten. * Educatief zoekspel voor Natuurmonumenten, Nieuwkoop Voor een bezoekerscentrum van Natuurmonumenten maakten wij een educatief speurspel dat gebruikt werd bij de feestelijke opening en daarna. * Taal en Ontmoeting, Kinderboekenweek en leesprojecten, Bibliotheken Rotterdam Diverse workshops en educatieve projecten rondom het thema taal mochten wij ontwikkelen en begeleiden voor de bibliotheek.   Verder praten over wat wij op jouw school kunnen betekenen? Boek een adviesgesprek Bredeschool en Cultuureducatie.  Liever een kant en klaar lespakket? Bekijk ons aanbod.   

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.