Onderbouw

Lespakketten en educatieve projecten voor onderbouw /kleuters/ groep 1 en 2  De Sprookjeskist  De sprookjeskist sluit haarfijn aan op de belevingswereld van een kleuter en het jonge kind. In deze lessen spelen sprookjes de hoofdrol. Spelendewijs leren kinderen over verhaallijnen en het interpreteren van diverse sprookjes. Ze leren nieuwe begrippen en woorden. De verwerking vindt plaats middels een creatieve opdracht, spelletje of klein toneelstukje.
Het is zo mooi om te zien dat de jongste kinderen zo veel aansluiting vinden bij de verhalen uit de Sprookjeskist. - leerkracht Margrietschool
Bestellen: Sprookjeskist lessenreeks om zelf te begeleiden (excl. materiaal) Sprookjeskist lessenreeks om zelf te begeleiden incl. materiaal voor 6 of 10 lessen. Sprookjeskist met professionele begeleiding en materiaal (aantal lessen in overleg) SprookjeskistsprookjeskistSprookjeskist ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ De boekenkoffer XS  De boekenkoffer is een lespakket dat is ontwikkeld om de taalontwikkeling te bevorderen en de woordenschat van jonge kinderen te vergroten. Leerlingen ontdekken in dit lespakket hoe een boek is opgebouwd, krijgen begrippen en nieuwe woorden aangeboden. Iedere les staat een ander boek centraal waaruit gelezen en waaruit gewerkt wordt. O.a. met de klassiekers: De Gruffalo, Rupsje Nooitgenoeg, Kikker is verliefd en Elmer. Is er een thema op school dan kan daar eenvoudig de les op worden aangepast. Sinterklaas, Kerst, Goed zijn zoals je bent etc. Kinderen werken aan een eigen boekje dat gedurende de lessen wordt gevuld met hun werkjes. Bestellen: Boekenkoffer lessenreeks om zelf te begeleiden (excl. materiaal) Boekenkoffer lessenreeks om zelf te begeleiden incl. materiaal voor 6 of 10 lessen. Boekenkoffer met professionele begeleiding en materiaal (aantal lessen in overleg) BoekenkofferBoekenkofferBoekenkoffer --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Taal in beweging Het lespakket Taal in Beweging is ontwikkeld ter bevordering van het lezen en het plezier in taal, alsmede bewegen met plezier door middel van bewegingsspelletjes of (aspecten uit) kinderyoga. Ook komen facetten van persoonlijke ontwikkeling aan bod. Door middel van het aanbieden van boeken op een leuke, speelse wijze in combinatie met het aanleren van (nieuwe) begrippen en woorden en beweging kunnen leerlingen werken aan hun woordenschat, taalplezier en leren zij onderliggende boodschappen in verhalen begrijpen. Het bewegen helpt hen bij het onthouden en ontdekken van die nieuwe begrippen en woorden.
Door bezig te zijn met woorden en begrippen en ondertussen ook te bewegen, beklijft het beter - leerkracht Paus Joannes
Bestellen: Taal in Beweging lessenreeks om zelf te begeleiden (excl. materiaal) Taal in Beweging met professionele begeleiding en materiaal (aantal lessen in overleg)   Taal in Beweging Met OnsTaal in BewegingTaal in Beweging Met OnsTaal in Beweging Met Ons --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Kleuteryoga Yoga helpt kinderen zich te concentreren, in balans te komen en daardoor beter in hun vel te zitten. Voor kinderen uit de onderbouw gaat kinderyoga vooral nog om spelen, plezier maken en bewegen op muziek en in stilte met jezelf zijn. De lessen worden gegeven door een bevoegd kinderyoga docent.
Ik heb de kinderen nog nooit zo rustig en ontspannen gezien! - medewerker BSO Eiland Marlyne
Bestellen: Kleuteryoga met professionele begeleiding en materiaal (aantal lessen in overleg) --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Creatief Rekenen De lessen Creatief rekenen zijn gestoeld op de gedachte dat kinderen het beste leren door herhaling en door zelf te ontdekken/doen. In de lessen spelen expressie, samenwerken en actieve participatie een grote rol. Een opdracht in de les is bijvoorbeeld: meet de juf/meester op. Maar.. hoe doe je dat zonder meetlint? Of: hoeveel kinderen met blauwe schoenen zitten in de klas en hoe gaan we die sorteren? Kinderen komen leerlingen op speelse wijze met rekenen, cijfers en eenvoudige combinaties in aanraking. Bestellen: Creatief Rekenen lessenreeks om zelf te begeleiden (excl. materiaal) Creatief Rekenen met professionele begeleiding en materiaal (aantal lessen in overleg)    foto 2-1   Bekijk hier het aanbod voor andere groepen