Middenbouw

Lespakketten en educatieve projecten middenbouw / groep 3,4,5 Naar overzicht van lesmateriaal en projecten Op wereldreis  In dit lespakket ontdekken kinderen de wereld vanuit hun eigen school. Na het maken van een paspoort gaat de reis naar verschillende landen op de wereld en ontdekken ze allerlei gebruiken en bijzonderheden van andere landen. Ze reizen naar Frankrijk waar ze een stil leven leren schilderen, naar Rusland waar ze de babushka's en matroesjka's ontmoeten. Ze maken samen een Britse High Tea en ontdekken de landmarks van Nederland. Natuurlijk is er ook aandacht voor de culturen en vreemde talen.
Ik dacht eerst dat we écht op reis zouden gaan. Het leer er wel een beetje op - leerling groep 4 Goede Herderschool
De Boekenkoffer  Kinderen uit de middenbouw groepen krijgen op interactieve wijze een verhaal voorgelezen waarna de nieuwe woorden en begrippen verwerkt worden in hun eigen boek. Ze werken toe naar het creëren van een eigen verhaal. Iedere les is er ruimte voor een creatieve verwerkingsopdracht, maar vooral veel aandacht voor taal.
Het is een fijne en leerzame manier om om te gaan met taal. Kinderen leren hier écht wat van. - coördinator Klaver Carnisse
Kinderyoga  Van kinderen wordt op school veel verwacht in de middenbouw. Kinderyoga kan kinderen helpen om zich beter te concentreren en zich lekkerder in hun vel te laten zitten. Met eenvoudige oefeningen kan iedereen deelnemen. Het gaat niet om presteren, het gaat om even een momentje voor jezelf. De kinderyoga lessen worden door een bevoegd kinderyoga docent gegeven. Poppenspel/ Theaterspel  Poppenspel is nu iets voor kinderen, maar vroeger was het een middel om informatie door te geven en lastige situaties aan de kaak te stellen. Dit wordt ook in deze lessen toegepast. Daarnaast maken kinderen kennis met diverse vormen van poppenspel en theater. Ze spelen kleine stukjes, beelden uit, improviseren, werken samen en spelen na. Kinderen werken toe naar het maken van een kleine voorstelling.
Echt leuk dat we mochten komen kijken en zien wat de kinderen hebben geleerd en gedaan. - ouder Paus Joannes
  Bekijk hier het overige aanbod