Bovenbouw

Lespakketten en educatieve projecten bovenbouw / groep 6,7,8 Naar overzicht van lesmateriaal en projecten Fotograferen kun je leren  Onder leiding van een professioneel fotograaf leren kinderen de kneepjes van het fotografie-vak. Ze leren diverse vormen van fotografie. Onder andere: portret, landschap, close-up. Optioneel is het maken van een fototentoonstelling en/of fotoboek. Girls Only Tijdens deze lessen leren meiden hun eigen stijl verder te ontdekken en te presenteren. Het lespakket begint met het maken van een ik-bord waarna ze aan de slag gaan met onder andere pimpen kleding visagie, fotografie en presentatietechnieken. Het lespakket kan worden afgesloten met een modeshow of presentatie.
Wat fijn dat er nu ook eens wat alleen voor meiden is. - leerkrachten diverse basisscholen
Kinderyoga  Van kinderen wordt op school veel verwacht in de bovenbouw. Kinderyoga kan kinderen helpen om zich beter te concentreren en zich lekkerder in hun vel te laten zitten. Met eenvoudige oefeningen kan iedereen deelnemen. Het gaat niet om presteren, het gaat om even een momentje voor jezelf. De kinderyoga lessen worden verzorgd door een bevoegd kinderyoga docent.
Ik heb die kinderen nog nooit zo rustig en ontspannen gezien. - medewerker BSO Eiland Marlyne
Theater op school  Op een speelse wijze kennis maken theater en presentatie technieken. Leerlingen spelen kleine stukjes, beelden uit, improviseren, werken samen en spelen na. Is er een langere reeks mogelijk dan kunnen leerlingen ook decors maken, kostuums samenstellen en typetjes uitdenken en/of grimeren waarbij ze oefenen met kleurgebruik, spons- en penseeltechnieken. En kan er worden toegewerkt naar een kleine voorstelling. Let op: Een wijkgebonden variant is mogelijk in de vorm van de T-factor Dag groep 8 - in samenwerking met een verander-deskundige Speciaal voor de leerlingen uit de laatste groep van het basisonderwijs hebben wij een educatief project, een methode, ontwikkeld: dag groep 8. Lees hier over dit project dat kinderen helpt zich voor te bereiden op de Middelbare School. Kunstklas  In de kunstklas komen kinderen bij elkaar om iedere les iets te leren op gebied van kunst en creatieve werkvormen. Er wordt ingegaan op kunstgeschiedenis en leerlingen leren tekenen, schilderen, boetseren etc. Grote kunstenaars dienen als uitgangspunt van de lessen. Iedere les heeft een ander deelthema; schilderen op doek, maken van een mozaïek werkstuk, tekenen met verschillende materialen, boetseren etc. Kinderpersbureau @ school In dit lespakket zijn leerlingen redacteurs van hun eigen kinderpersbureau @ school. Alle facetten van de werkzaamheden uit dit vak komen aan bod. Zoals interviewtechnieken, schrijven, fotograferen en filmen. Kinderen leren samenwerken, communiceren, luisteren en zich verplaatsen in een ander. Alle gemaakte producten worden samengevoegd in een eigen ‘krant’, film, blog en/of site. Let op: een uitgebreidere variant van het Kinderpersbureau is ook mogelijk. Hierin gaan kinderen in de wijk op zoek naar gebeurtenissen. Een actieve samenwerking met andere scholen, buurtinitiatieven en de gemeente is hierin een pre. Lees hier meer over het Kinderpersbureau. Bekijk het overige aanbod hier